The TERRA UMA association operates personal and emotional development programs in the worlds of wine, with the aim of reawakening the sense of value, capabilities and hope among those facing post-traumatic stress disorder (PTSD) on the background of combat experiences, and strengthening their resilience and optimal ability to integrate into society.
A wine journey - lifting to life
The wine journey 'Raising Life' is an emotional and experiential process that takes place in wineries and vineyards in which the contestants strengthen abilities and skills that have been eroded by the prolonged rehabilitation, on their way to a renewed and optimal integration into society. We believe that productive, creative and attractive manual labor with a direct connection to the earth has the power to make significant positive changes to the consequences of physical and mental injury.
The vineyard of unlimited possibilities
In June 2023, together with the members of the first cohort, we planted the first vineyard plot of TERRA UMA in Bat Shlomo. In this vineyard we will grow the grapes for the next journeys. Working in the vineyard is an important component of the process that the participants of the program go through, as it enables direct contact with the earth, staying deeply "in this moment" (mindfulness), opening the heart, observing the cycles of nature and discharging emotional energy. In our vision, this vineyard will be physically and emotionally accessible to all the injured.
The Orchard of TERRA UMA
The orchard is a natural area adjacent to the vineyard that is used by the participants of the program and the members of the association for educational, productive, balancing and calming activities, based on methodologies from the worlds of 'nature-based therapy'. The orchard is the home of the TERRA UMA community.
יינן ראשי - יקבי ברקן סגל
עידו לוינסון MW
יינן ראשי - יקבי ברקן סגל
בשנת 2020 קיבל את התואר היוקרתי והמשמעותי ביותר בעולם היין Master of Wine והפך ל-MW השני בישראל ואחד מ-409 מאסטרים (MW) מרחבי העולם.
בוגר לימודי כורמות וייננות באוניברסיטת מילאנו. השתלם בטוסקנה ("סאסיקייה"), ועבד כיינן ביקבים בעמק הרון ובלאנגדוק שבצרפת, בטזמניה שבאוסטרליה ובארץ.
מלמד טעימת יין במספר מסגרות ומבקר ביקבים ובכרמים ברחבי העולם, מתעניין, טועם ושואב השראה לרעיונות חדשים.
ייננית ראשית - יקב טוליפ-מאיה
דנה בני
ייננית ראשית - יקב טוליפ-מאיה
אצל דנה תחום היין התחיל כבר בילדות, בבית הוריה האיטלקים, חובבים גדולים של עולם היין. דנה מעידה שהיא ריאלית במהות, והשילוב בין האומנות ביצירת היין למדע מרתק אותה. בעיניה זה היופי בעולם היין. לדנה תואר בייננות וכורמות מאוניברסיטת פירנצה באיטליה. במהלך הלימודים הגיעה ארצה, לעבוד בבציר ביקב רקנאטי. עם סיום התואר חזרה לישראל ועבדה תקופה ביקב אמפורה ומיד לאחר מכן המשיכה לבציר נוסף בדרום אפריקה.
יינן ראשי - יקב מרגלית
אסף מרגלית
יינן ראשי - יקב מרגלית
התחיל בייצור יין עוד בילדותו ביחד עם אביו בחצר הבית, ונשבה בקסמי עולם היין. למד בפקולטה לחקלאות ברחובות ונסע לעבוד בקליפורניה ביקב בשם Jekel Vineyard על מנת ללמוד את רזי הייצור של יינות שונים ומגוונים. סייר ביותר ממאה יקבים בעמקי נאפה וסונומה הידועים כמובילי "העולם החדש" בתעשיית היין. בביקורים אלו נחשף ולמד את הגישות חדשות ושונות בייצור יין לפי התפיסה הקליפורנית. בחזרתו לישראל החליף עם הזמן את אביו כיינן של יקב מרגלית.
יינן ראשי – יקב דלתון
גיא אשל
יינן ראשי – יקב דלתון
הגיע אל עולם היין כשהתחיל לעבוד בחנות יין ומבלי להבין לאן הוא נכנס, נפתח בפניו עולם שלם של חושים, טעמים, אוכל, תרבות, היסטוריה. המשיכה הטבעית שלו לאמנות מצאה מענה בעולם היין ששילב את כל תחומי העניין והעיסוק האהובים עליו.
בוגר ייננות באוניברסיטת קליפורניה, דייויס. עבד כיינן ביקבים שונים בחו"ל, בין היתר בארה"ב, צרפת ואוסטרליה.
יינן ראשי – יקב תבור
אור נדבך
יינן ראשי – יקב תבור
התחיל את דרכו כברמן ונחשף למפגשים רבים עם יקבים ומדריכי יין וכשחזר מטיול "אחרי צבא" בארגנטינה, הבין שהוא רוצה לשלב בין אהבתו לחקלאות וסקרנותו ליין. סיים תואר ראשון בפקולטה לחקלאות בשנת 2009, התקבל ליקב תבור ולאחר שני בצירים נסע לקליפורניה והשלים לימודי תואר שני בייננות באוניברסיטת UC DAVIS. רגע לפני ההחלטה אם להישאר בקליפורניה או לחזור לישראל, הגיע טלפון מיקב תבור והצעה להיות יינן מספר 2 של היינן אריה נשר. כיום, יינן ראשי ביקב.
מיטל דמרי-קול - יקב כרמל
מיטל דמרי קול למדה ייננות וכורמות בשנים 2009 - 2012 בפירנצה שבאיטליה. בחורף 2013 עבדה מיטל בבציר ביקב Saint Clair במרלבורו שבניו זילנד, ובקיץ 2013 הצטרפה לבציר קיץ בארץ. לאחר שלוש שנים של עבודה ביקב מדבר, היא הצטרפה באוקטובר 2015 אל צוות הייננים של יקבי כרמל. מיטל מביאה עמה ידע בעולמות היין והכורמות, היכרות עם עולם המוצרים הרחב של יקבי כרמל וכלים לשולחן מקבלי ההחלטות ביקב.
יינן ראשי - יקב אנדרדוג
דרור אנגלשטיין
יינן ראשי - יקב אנדרדוג
אוהב לשמח אנשים, לחבר אותם בצורה פשוטה (ולא פלצנית) לעולם היין. לדבריו, הגיע אל עולם היין מ"למטה", מניקוי וקירצוף המיכלים. בשנת 2012 נסע ללמוד במילאנו תואר במדעי הכרם והיין, עבד ביקב מאזי, יצרן אמרונה המהולל. משנת 2019 מייצר יינות תחת שמו והגישה האישית שלו לעשות יינות נגישים, מעניינים וישראליים".
יינן ראשי – יקב היוגב 8
יונתן קורן
יינן ראשי – יקב היוגב 8
בוגר מדעי היין במכללת אוהלו בקצרין. לאחר שחרורו משירות קבע החליט ללמוד ייננות ולהתמחות ביין אורגני. בין יתר כישוריו, יונתן הוא גם טבח מחונן ואחראי על הצד הקולינרי ביקב.
יינן ראשי - יקב אמפורה
מאירם הראל
יינן ראשי - יקב אמפורה
התחיל את דרכו בנסיעה לאירופה במהלכה ביקר ביקבים וכרמים רבים ובחלקם נשאר לעבוד תמורת לינה ואוכל. האושר שמסע זה סיפק הביא אותו ללימודים במכללת אוהלו (קצרין), לימוד השפה הצרפתית והשלמת קורסים ב-במרכז גישת הטרואר שבבורגון, שהעניקו לו תואר ראשון במדעי הגפן והיין עם התמקצעות בויטופתולוגיה.
מטפלת רגשית
שלי כלאכודה שוורץ
מטפלת רגשית
משלבת את עולמות האומנות, הטיפול והיין. בדומה לעיסוקה בעולם הטיפול והאמנות, יין מהווה עבורה הזדמנות לעשייה, למידה, יצירה, חיבור, רגש, תרבות ומפגש עם אנשים.
בוגרת M.A בטיפול באמצעות אומנויות באוניברסיטת חיפה ותואר B.DES בעיצוב תכשיטים, משנקר. בעולם היין השתתפה בקורס WSET Level 2 Award in Wines.
The professional staff
The association's activities are accompanied by a professional team of senior winemakers and emotional guides, on a full volunteer basis
During the wine journey, the participants are accompanied by winemakers from the top of the wine industry in Israel, and a team of emotional therapists who wrap their private process in the world of wine, which receives a unique expression and fingerprint in each and every one's personal brand of wine. Each bottle contains a message of hope and ability, growth and life.