top of page

מסע יין מטראומה לצמיחה

אדמה

TERRA

רוגע ושלווה

UMA

עמותת TERRA UMA מפעילה תוכניות התפתחות אישית ורגשית בעולמות היין, במטרה לעורר מחדש את תחושת הערך, המסוגלות והתקווה בקרב מתמודדים ומתמודדות עם פוסט-טראומה (PTSD) על רקע חוויות לחימה, וחיזוק חוסנם ויכולתם המיטבית להשתלב בחברה.

מסע יין - מרימים לחיים

מסע היין 'מרימים לחיים' הוא תהליך רגשי וחווייתי המתקיים ביקבים ובכרמים בו המתמודדים והמתמודדות מחזקים יכולות וכישורים שנשחקו בעקבות השיקום הממושך, בדרכם לשילוב מחודש ומיטבי בחברה. אנחנו מאמינים שעבודת כפיים יצרנית, יצירתית ואטרקטיבית עם חיבור ישיר לאדמה יש בהן הכוח לעשות שינויים חיוביים משמעותיים להשלכות הפציעה הפיזית והנפשית.

כרם האפשרויות הבלתי מוגבלות

ביוני 2023 נטענו יחד עם חברי המחזור הראשון את חלקת הכרם הראשונה של TERRA UMA בבת שלמה. בכרם זה נגדל את הענבים למסעות הבאים. העבודה בכרם היא מרכיב חשוב בתהליך שעוברים משתתפי התוכנית, שכן היא מאפשרת מגע ישיר עם האדמה, שהייה עמוקה "ברגע הזה" (מיינדפולנס), פתיחה של הלב, התבוננות במחזוריות הטבע ופריקת אנרגיה רגשית. בחזוננו, כרם זה יהיה נגיש פיזית ורגשית לכלל הפצועים והפצועות.

הבוסתן של TERRA UMA

הבוסתן הוא שטח-טבע הצמוד לכרם המשמש את משתתפי התוכנית ואת חברי וחברות העמותה לפעילות לימודית, יצרנית, מאזנת ומרגיעת נפש, המושתתת על מתודולוגיות מעולמות 'תרפיה מבוססת טבע'. הבוסתן הוא הבית של קהילת TERRA UMA.

יינן ראשי - יקבי ברקן סגל

עידו לוינסון MW - גראז' דה פאפא

בשנת 2020 קיבל את התואר היוקרתי והמשמעותי ביותר בעולם היין Master of Wine והפך ל-MW השני בישראל ואחד מ-409 מאסטרים (MW) מרחבי העולם.
בוגר לימודי כורמות וייננות באוניברסיטת מילאנו. השתלם בטוסקנה ("סאסיקייה"), ועבד כיינן ביקבים בעמק הרון ובלאנגדוק שבצרפת, בטזמניה שבאוסטרליה ובארץ.
מלמד טעימת יין במספר מסגרות ומבקר ביקבים ובכרמים ברחבי העולם, מתעניין, טועם ושואב השראה לרעיונות חדשים.

ייננית ראשית - יקב טוליפ-מאיה

דנה בני - יקב טוליפ-מאיה

אצל דנה תחום היין התחיל כבר בילדות, בבית הוריה האיטלקים, חובבים גדולים של עולם היין. דנה מעידה שהיא ריאלית במהות, והשילוב בין האומנות ביצירת היין למדע מרתק אותה. בעיניה זה היופי בעולם היין. לדנה תואר בייננות וכורמות מאוניברסיטת פירנצה באיטליה. במהלך הלימודים הגיעה ארצה, לעבוד בבציר ביקב רקנאטי. עם סיום התואר חזרה לישראל ועבדה תקופה ביקב אמפורה ומיד לאחר מכן המשיכה לבציר נוסף בדרום אפריקה.

יינן ראשי - יקב מרגלית

אסף מרגלית - יקב מרגלית

התחיל בייצור יין עוד בילדותו ביחד עם אביו בחצר הבית, ונשבה בקסמי עולם היין. למד בפקולטה לחקלאות ברחובות ונסע לעבוד בקליפורניה ביקב בשם Jekel Vineyard על מנת ללמוד את רזי הייצור של יינות שונים ומגוונים. סייר ביותר ממאה יקבים בעמקי נאפה וסונומה הידועים כמובילי "העולם החדש" בתעשיית היין. בביקורים אלו נחשף ולמד את הגישות חדשות ושונות בייצור יין לפי התפיסה הקליפורנית. בחזרתו לישראל החליף עם הזמן את אביו כיינן של יקב מרגלית.

יינן ראשי – יקב דלתון

גיא אשל - יקב דלתון

הגיע אל עולם היין כשהתחיל לעבוד בחנות יין ומבלי להבין לאן הוא נכנס, נפתח בפניו עולם שלם של חושים, טעמים, אוכל, תרבות, היסטוריה. המשיכה הטבעית שלו לאמנות מצאה מענה בעולם היין ששילב את כל תחומי העניין והעיסוק האהובים עליו.
בוגר ייננות באוניברסיטת קליפורניה, דייויס. עבד כיינן ביקבים שונים בחו"ל, בין היתר בארה"ב, צרפת ואוסטרליה.


יינן ראשי – יקב תבור

אור נדבך
- יקב תבור

התחיל את דרכו כברמן ונחשף למפגשים רבים עם יקבים ומדריכי יין וכשחזר מטיול "אחרי צבא" בארגנטינה, הבין שהוא רוצה לשלב בין אהבתו לחקלאות וסקרנותו ליין. סיים תואר ראשון בפקולטה לחקלאות בשנת 2009, התקבל ליקב תבור ולאחר שני בצירים נסע לקליפורניה והשלים לימודי תואר שני בייננות באוניברסיטת UC DAVIS. רגע לפני ההחלטה אם להישאר בקליפורניה או לחזור לישראל, הגיע טלפון מיקב תבור והצעה להיות יינן מספר 2 של היינן אריה נשר. כיום, יינן ראשי ביקב.

יינן ראשי - יקב אמפורה

מאירם הראל - יקב אמפורה

התחיל את דרכו בנסיעה לאירופה במהלכה ביקר ביקבים וכרמים רבים ובחלקם נשאר לעבוד תמורת לינה ואוכל. האושר שמסע זה סיפק הביא אותו ללימודים במכללת אוהלו (קצרין), לימוד השפה הצרפתית והשלמת קורסים ב-במרכז גישת הטרואר שבבורגון, שהעניקו לו תואר ראשון במדעי הגפן והיין עם התמקצעות בויטופתולוגיה.

יינן ראשי - יקב אנדרדוג

דרור אנגלשטיין - יקב אנדרדוג

אוהב לשמח אנשים, לחבר אותם בצורה פשוטה (ולא פלצנית) לעולם היין. לדבריו, הגיע אל עולם היין מ"למטה", מניקוי וקירצוף המיכלים. בשנת 2012 נסע ללמוד במילאנו תואר במדעי הכרם והיין, עבד ביקב מאזי, יצרן אמרונה המהולל. משנת 2019 מייצר יינות תחת שמו והגישה האישית שלו לעשות יינות נגישים, מעניינים וישראליים".

מיטל דמרי - יקב כרמל

מיטל דמרי קול למדה ייננות וכורמות בשנים 2009 - 2012 בפירנצה שבאיטליה. בחורף 2013 עבדה מיטל בבציר ביקב Saint Clair במרלבורו שבניו זילנד, ובקיץ 2013 הצטרפה לבציר קיץ בארץ. לאחר שלוש שנים של עבודה ביקב מדבר, היא הצטרפה באוקטובר 2015 אל צוות הייננים של יקבי כרמל. מיטל מביאה עמה ידע בעולמות היין והכורמות, היכרות עם עולם המוצרים הרחב של יקבי כרמל וכלים לשולחן מקבלי ההחלטות ביקב.

יינן ראשי – יקב היוגב 8

יונתן קורן - יקב היוגב 8

בוגר מדעי היין במכללת אוהלו בקצרין. לאחר שחרורו משירות קבע החליט ללמוד ייננות ולהתמחות ביין אורגני. בין יתר כישוריו, יונתן הוא גם טבח מחונן ואחראי על הצד הקולינרי ביקב.

מטפלת רגשית

שלי כלאכודה שוורץ
מטפלת רגשית

משלבת את עולמות האומנות, הטיפול והיין. בדומה לעיסוקה בעולם הטיפול והאמנות, יין מהווה עבורה הזדמנות לעשייה, למידה, יצירה, חיבור, רגש, תרבות ומפגש עם אנשים.
בוגרת M.A בטיפול באמצעות אומנויות באוניברסיטת חיפה ותואר B.DES בעיצוב תכשיטים, משנקר. בעולם היין השתתפה בקורס WSET Level 2 Award in Wines.

הצוות המקצועי

את פעילות העמותה מלווה צוות מקצועי של ייננים בכירים ומנחים רגשיים, בהתנדבות מלאה

במהלך מסע היין, המשתתפים מלווים בייננים מבכירי תעשיית היין בישראל, וצוות מטפלים רגשיים שעוטפים את התהליך הפרטי שלהם בעולם היין, שמקבל ביטוי וטביעת אצבע ייחודית במותג היין האישי של כל אחד ואחת. בכל בקבוק טמון מסר של תקוה ומסוגלות, צמיחה וחיים.

מסר בבקבוק

שותפים לדרך

את פעילות העמותה מלווה צוות מקצועי של ייננים בכירים ומנחים רגשיים, בהתנדבות מלאה

הצטרפו לפעילות

מוזמנים לקחת חלק בפעילות שלנו!

bottom of page