top of page
20220929_065012-min.jpg

כשפגשתי את שף אוראל קמחי

לפני מספר חודשים פגשתי לראשונה את שף אוראל קמחי במסעדה שלו - פופינה.


בציידנית קטנה לקחתי איתי שני בקבוקים שייצרו בוגרי מסע היין שלנו. לילה לבן ולילה אדום. לפגישה הצטרף גם אוריאל שסיים שנה שעברה את מסע היין ולקח חלק משמעותי ביצירת סדרת LAYLA ביקב דלתון.


שעת צהריים מאוחרת, צוות המסעדה מתחיל להתארגן לסרוויס ושלושתנו נסחפים לשיחה על החיים, על טראומה ועל צמיחה. טועמים את לילה לבן ומדברים. טועמים את לילה אדום ומדברים. שעתיים שלמות עברו כמו כמה דקות. כבר שם ידעתי שזה הולך להיות חיבור ארוך ומיוחד.


שלושתנו הבנו שהסיפורים שלנו שזורים אלו באלו ושדברים גדולים ומרגשים לפנינו. אוראל בינתיים נכנס לסרוויס אבל ביקש שנשאר עוד קצת. מהמסעדה יצאנו רק בערב, שבעים, מרוגשים ובעיקר בתחושה שהכרנו את אוראל מאז ומעולם.


בשבוע שעבר, אוראל והצוות שלו פתחו את המסעדה במיוחד עבורנו למפגש עם חברי מסע היין שיצאו לדרך ביולי האחרון. הכותרת הייתה - "סדנת בישול עם שף אוראל קמחי והתאמת יין לאוכל עם הסומלייה Doron Mangoli. הכותרת הראשית והנסתרת הייתה - אהבה וערבות הדדית.


הם לא גבו מאיתנו תשלום על האירוח.

הכל היה "עליהם" וצוות המסעדה הגיע בהתנדבות. את היינות ששתינו תרמו היקבים הנפלאים: יקב מרגלית, יקב שאטו גולן, יקב נווה ירק ויקב צרעה.


חמש שעות של עבודה משותפת עם שלושה אומני מטבח שהם גם לוחמים בעבר ובהווה. אוראל קמחי, עומר צברי וצחי עובדיה. המבטים בעיניים, בין פילוט הדגים לחיתוך הניוקי סיפרו סיפורים שמילים לעולם לא יוכלו לבטא. מילים שכנראה היו מנסות לומר - אנחנו ביחד גם אחרי שהורדנו את המדים. אנחנו ערבים זה לזה גם בבית. אף אחד לא יישאר לבד.


חמש שעות של פתיחות, צחוק, דמעות, והרבה אהבה מזוקקת. והדר אחת, האישה שלצידו של השף, שדאגה שהכל יתקתק, שכולם יהיו שבעים וירגישו בבית.


אוראל, אתה אדם מיוחד ושף מחונן.

תודה לך ולאנשים בצלמך שסובבים אותך, על הדלת שפתחתם ליינות שלנו ולחבר'ה שלנו במסעדה, בבר ובלבכם.


ותודה אחרונה וענקית לצוות המסע של העמותה, לייננים ולמלווים שדואגים שכל הקסם הזה ימשיך ויגדל. ולליטל שדואגת לכולם מאחורי הקלעים ושומרת גם עליי 🫶

צפייה 10 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול