top of page

From trauma to growth

An emotional wine journey for post trauma sufferers

A wine journey from trauma to growth

land

TERRA

peace and quiet

UMA

TERRA UMA

The TERRA UMA association helps soldiers dealing with post-trauma
to return to a vital and beneficial life path
Through a productive-agricultural-emotional journey around the winery and vineyards

'Living up to life' - a wine journey

The Terra Uma association's 'Raising Life' wine journey is a productive-agricultural-emotional process that mostly takes place in the surroundings of the winery and vineyards.

For a year, between the vineyard and the winery, the vine and the personal barrel, abilities eroded by the transparent injury are revealed and strengthened and personal resilience is strengthened, on the way to a renewed integration into society.

The personal barrel stands at the center of the journey and represents our soul, the inner agitation, the sediments left in us following the combat experiences we went through. The personal series of bottles that each and every one of the participants of the journey produces, symbolizes the new life, the renewed abilities and the dreams that we seek to fulfill for ourselves.

A rehabilitation vineyard for post-trauma contenders against the background of combat events

The vineyard of TERRA UMA

In June 2023, together with the members of the first cohort, we planted the first vineyard plot of TERRA UMA in Bat Shlomo. In this vineyard we grow the grapes for the following journeys. Working in the vineyard is an important component of the process that the participants of the program go through, as it enables direct contact with the land, learning from the "wisdom of the vine", staying deeply "in this moment" (mindfulness), opening the heart, observing the cycles of nature and discharging physical and emotional energy. This vineyard will soon be accessible to all the injured.

The professional staff

The association's activities are accompanied by a professional team of senior winemakers and emotional guides, on a full volunteer basis

The association's activities are accompanied by a professional team of senior winemakers and emotional guides, on a full volunteer basis

Orchard TERRA UMA

The Orchard of TERRA UMA

The orchard is a natural area adjacent to the vineyard that is used by the participants of the program and the members of the association for educational, productive, balancing and calming activities, based on methodologies from the worlds of 'nature-based therapy'. The orchard is home to the Tera-Uma community.

The personal bottle series represents the new life we want to create for ourselves. During the wine journey, we invite the participants to find their unique voice and express it through the personal label. The intimate process is voluntarily accompanied by leading craftsmen and designers. Each bottle contains a personal message and a unique story.

A message in a bottle

ייננית ראשית - יקב טוליפ-מאיה

דנה בני
ייננית ראשית - יקב טוליפ-מאיה

TERRA UMA

אצל דנה תחום היין התחיל כבר בילדות, בבית הוריה האיטלקים, חובבים גדולים של עולם היין. דנה מעידה שהיא ריאלית במהות, והשילוב בין האומנות ביצירת היין למדע מרתק אותה. בעיניה זה היופי בעולם היין. לדנה תואר בייננות וכורמות מאוניברסיטת פירנצה באיטליה. במהלך הלימודים הגיעה ארצה, לעבוד בבציר ביקב רקנאטי. עם סיום התואר חזרה לישראל ועבדה תקופה ביקב אמפורה ומיד לאחר מכן המשיכה לבציר נוסף בדרום אפריקה.

יינן ראשי - יקבי ברקן סגל

עידו לוינסון MW
יינן ראשי - יקבי ברקן סגל

TERRA UMA

בשנת 2020 קיבל את התואר היוקרתי והמשמעותי ביותר בעולם היין Master of Wine והפך ל-MW השני בישראל ואחד מ-409 מאסטרים (MW) מרחבי העולם.
בוגר לימודי כורמות וייננות באוניברסיטת מילאנו. השתלם בטוסקנה ("סאסיקייה"), ועבד כיינן ביקבים בעמק הרון ובלאנגדוק שבצרפת, בטזמניה שבאוסטרליה ובארץ.
מלמד טעימת יין במספר מסגרות ומבקר ביקבים ובכרמים ברחבי העולם, מתעניין, טועם ושואב השראה לרעיונות חדשים.

יינן ראשי - יקב מרגלית

אסף מרגלית
יינן ראשי - יקב מרגלית

TERRA UMA

התחיל בייצור יין עוד בילדותו ביחד עם אביו בחצר הבית, ונשבה בקסמי עולם היין. למד בפקולטה לחקלאות ברחובות ונסע לעבוד בקליפורניה ביקב בשם Jekel Vineyard על מנת ללמוד את רזי הייצור של יינות שונים ומגוונים. סייר ביותר ממאה יקבים בעמקי נאפה וסונומה הידועים כמובילי "העולם החדש" בתעשיית היין. בביקורים אלו נחשף ולמד את הגישות חדשות ושונות בייצור יין לפי התפיסה הקליפורנית. בחזרתו לישראל החליף עם הזמן את אביו כיינן של יקב מרגלית.

יינן ראשי - יקב אנדרדוג

דרור אנגלשטיין
יינן ראשי - יקב אנדרדוג

TERRA UMA

אוהב לשמח אנשים, לחבר אותם בצורה פשוטה (ולא פלצנית) לעולם היין. לדבריו, הגיע אל עולם היין מ"למטה", מניקוי וקירצוף המיכלים. בשנת 2012 נסע ללמוד במילאנו תואר במדעי הכרם והיין, עבד ביקב מאזי, יצרן אמרונה המהולל. משנת 2019 מייצר יינות תחת שמו והגישה האישית שלו לעשות יינות נגישים, מעניינים וישראליים".

יינן ראשי - יקב אמפורה

מאירם הראל
יינן ראשי - יקב אמפורה

TERRA UMA

התחיל את דרכו בנסיעה לאירופה במהלכה ביקר ביקבים וכרמים רבים ובחלקם נשאר לעבוד תמורת לינה ואוכל. האושר שמסע זה סיפק הביא אותו ללימודים במכללת אוהלו (קצרין), לימוד השפה הצרפתית והשלמת קורסים ב-במרכז גישת הטרואר שבבורגון, שהעניקו לו תואר ראשון במדעי הגפן והיין עם התמקצעות בויטופתולוגיה.

יינן ראשי – יקב דלתון

גיא אשל
יינן ראשי – יקב דלתון

TERRA UMA

הגיע אל עולם היין כשהתחיל לעבוד בחנות יין ומבלי להבין לאן הוא נכנס, נפתח בפניו עולם שלם של חושים, טעמים, אוכל, תרבות, היסטוריה. המשיכה הטבעית שלו לאמנות מצאה מענה בעולם היין ששילב את כל תחומי העניין והעיסוק האהובים עליו.
בוגר ייננות באוניברסיטת קליפורניה, דייויס. עבד כיינן ביקבים שונים בחו"ל, בין היתר בארה"ב, צרפת ואוסטרליה.


יינן ראשי – יקב תבור

אור נדבך
יינן ראשי – יקב תבור

TERRA UMA

התחיל את דרכו כברמן ונחשף למפגשים רבים עם יקבים ומדריכי יין וכשחזר מטיול "אחרי צבא" בארגנטינה, הבין שהוא רוצה לשלב בין אהבתו לחקלאות וסקרנותו ליין. סיים תואר ראשון בפקולטה לחקלאות בשנת 2009, התקבל ליקב תבור ולאחר שני בצירים נסע לקליפורניה והשלים לימודי תואר שני בייננות באוניברסיטת UC DAVIS. רגע לפני ההחלטה אם להישאר בקליפורניה או לחזור לישראל, הגיע טלפון מיקב תבור והצעה להיות יינן מספר 2 של היינן אריה נשר. כיום, יינן ראשי ביקב.

יינן ראשי – יקב היוגב 8

יונתן קורן
יינן ראשי – יקב היוגב 8